Top 10 suosituinta postausta viimeisen kahden vuoden takaa

Kun kirjoitin blogia Naiseuden Voima -sivustolla, suosituimmat postaukseni olivat masennukseen liittyviä. Silloin kirjoitin paljon masennuksesta. Statistiikat nykyisestä blogistani ulottuvat vajaan parin vuoden taakse, ja huomasinkin että 10 suosituimman postauksen sisälle mahtui paljon muutakin. Olenkohan kirjoittanut viime aikoina vain vähemmän masennukseen liittyviä asioita vai mistäköhän tuo johtuu?

No, tässä joka tapauksessa blogini 10 suosituinta postausta!

10. Sivutoiminen yrittäjyys työttömänä – systeemi täynnä sudenkuoppia

Useimmat postaukset liittyen työttömyyteen ovat saaneet tosi paljon lukukertoja. Tämä on aihe joka aina kiinnostaa. Tässä postauksessa pohdin sivutoimista yrittäjyyttä työttömänä ollessani, kokeilu mikä meni niin penkin alle kuin suinkin mahdollista.

Minulla ei ole mitään hajua, milloin saan työttömyyskorvausta seuraavan kerran, enkä tiedä minkälaiset tuloni ovat ensi kuussa, tai milloin saan tämän kuun vuokran maksettua. Joudun odottamaan yrittäjyyden selvityspyynnön hyväksymistä, ja nyt vielä lisäksi osa-aikaisen työni palkkakuittia. Kannattipa lähteä tähän mukaan. Olen ajoittain ollut tästä asiasta niin stressaantunut, etten ole saanut unta.

9. Isot rinnat – uhka vai mahdollisuus

Tämän postauksen ansiosta minun blogiini on tultu usein hakusanoilla ”isot rinnat”. Tiedä sitten, löysivätkö haluamansa…

”Naisilta kuulen usein, että hekin haluavat yhtä isot rinnat ja minun pitäisi olla iloinen niistä. Kaikilla kun ei ole isoja rintoja. Pienirintaiset naiset kertovat usein minulle että he kadehtivat isoja rintojani.

Miehiltä taas saa välillä niin uskomatonta palautetta, etten kehtaa niitä tänne edes kirjoittaa. En hypi ilosta kun olen aina ”se isorintainen”. Kaikki naiset eivät suinkaan haaveile isoista rinnoista, tai ole onnellisia niistä.”

Kuva: Alexandra Malanin

8. Miten voit olla masentunut kun olet niin iloinen?

Tähän kirjoitukseen monet ovat samaistuneet.

”Kuulen usein lauseen ”ethän sä näytä masentuneelta”, ja ihmettelen miltä näyttää masentunut ihminen? Vaikka tiedän että ihmiset eivät tarkoita kysymyksellä mitään pahaa, mietin mitä sillä tarkoitetaan. Joskus lääkärissäkin on sanottu että olen asiallinen ja minulla on hyvä ulosanti, pystyn huolehtimaan lapsestani kuitenkin, ja silloin tuntuu siltä että oloani vähätellään.

Mielenterveysongelmat koskettavat aika monia meitä suomalaisiakin, ja moni sinunkin tuntemasi ihminen saattaa kamppailla mielenterveyden ongelmien kanssa vaikka ei uskoisikaan päälle päin.”

7. Avoin kirje Jari Ehrnroothille

Suutuin Jari Ehrnroothille hänen kirjoittamansa kolumnin takia. Kolumnissa hän on sitä mieltä että ”vastuu hyvästä elämästä” on yksilöllä itsellään. Lihavat on lihavia oman välinpitämättömyyden takia ja työttömät laiskuuden takia ja niin edelleen. Kovia sanoja ihmiseltä, joka ei ole varmastikaan kokenut elämässään kovia, joutunut kamppailemaan sairauden, työttömyyden tai muidenkaan vastoinkäymisten kanssa. Kultalusikka ja hyväveli-kerhous paistaa jo kauas. Lähetin postaukseni hänelle sähköpostilla saatteen kera että pahoitin mieleni hänen kirjoituksestaan ja linkin blogitekstiin. Vastaus oli: ”Olen lukenut palautteesi. Kiitos ajatuksestasi.”

Dear Jari,

luin kirjoituksesi Ylen nettisivuilla. Ensin suutuin, sitten tulin äärettömän surulliseksi. Kovat arvot tuntuvat yleistyvän, ja empatiakyky tuntuu myös olevan katoava luonnonvara. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että jotkut ihmiset uskovat että köyhyys on aina köyhän oma vika, että ylipainoinen on automaattisesti huonossa fyysisessä kunnossa, sairas ja laiska ja että työtä tekevälle riittää.

Asiat eivät ole mustavalkoisia eikä niin yksinkertaisia kuin kolumnissasi esität. On helppo huudella sieltä pilvilinnoista ihmisille, että ryhdistäytykää yhteisen hyvän vuoksi. Se että se on helppoa huudella, ei tee siitä hyväksyttävää. Päätin vastata muutamaan väitteeseen joita kevyesti heittelit kirjoituksessasi, jotka tuntuivat minusta hyvin kovilta arvoilta.

6. Raiskaukset eivät lopu siihen että laitamme rajat kiinni

Tämä on aihe mikä on itselleni vaikea omien kokemusteni takia. Mutta pelkään ottaa kantaa seksuaaliseen väkivaltaan liittyen muutenkin (etenkin kun siihen liitetään rasismi kylkeen), koska siinä on aina vaarana joutua maalittamisen kohteeksi. Tällä kirjotuksella en onneksi joutunut.

”Tiedättekö minkä takia myös pelkäsin kirjoittaa tästä aiheesta? Koska aina kun puhun seksuaalisesta väkivallasta pelkään että joku tulee vähättelemään kokemuksiani. Mutta kun aiheeseen lisätään vielä turvapaikanhakijat ja rasismi, minun pitää varautua rasistien ja trollien hyökkäykseen. Joissa yllätys yllätys, saatetaan toivoa että minut raiskattaisiin, koska vastustan rasismia. Ironista, eikö?”

5. Katsaus vanhoihin käsityölehtiin – pluskoon kaavat ja läskiviha

Tämä postaus oli myös tosi suosittu, kun esittelin käsityölehtien fatsheimausta.

Top 10
”Piilottaa, hoikentaa, kaventaa, pidentää…”

4. Confident queens mallikuvaukset Hietsussa

Kehopositiiviset jutut ovat myös kiinnostaneet, kuten tämä Hietsun mallikuvaus-postaus.

Top 10
Mallikuvausten satoa

3. Kun kehopositiivisuus meni liian pitkälle – vai menikö?

Top kolmosesta löytyykin yllättäen kehopositiivisuudesta asiaa. Internetissä puhuttiin taas kerran siitä, kuinka kehopositiivisuus meni yli. Kiehahdin ja kirjoitin miksi kehopositiivisuus ei mennyt yli.

”Kaikilla on OIKEUS KEHORAUHAAN, ilman että kukaan tulee spekuloimaan että oletkohan anorektikko, tai syötköhän liikaa. Tai että ulkonäön perusteella aletaan saarnaamaan ylipainon terveysriskeistä. MINUN TERVEYS EI KUULU KENELLEKÄÄN MUULLE KUIN MINULLE ja mahdollisesti lääkärillen. Kehopositiivisuus ei muutenkaan ole pelkästään lihavat vs. laihat taistelua, vaan tähtää siihen että _kaikki_ kehot olisivat yhtä arvokkaita. Mitenköhän kauan tätä pitää jankata, että se menisi läpi?

Tiedättekö miltä tuntuu, kun blogiin tulee kommentteja missä sanotaan että sinun kehosi on oksettava ihrakasa? Kun tullaan kommentoimaan, että söisit vähemmän suklaata niin voisit laihtua? Olet ruma sotavalas (?) eikä kukaan tollasta kuvottavaa läskiä halua panna? Niin, ei se kauhean kivalta tunnu.”

2. Halvat ja ilmaiset huvit Helsingissä lapsiperheille

Tämä postaus on ollut todella suosittu kesäisin. Ehkä myös sen takia että jaan sitä joka kesä uudestaan. Palaan itsekin tähän listaan usein, kun en keksi tekemistä lapsen kanssa.

Suomenlinnan sukellusvene kesällä

Ja numero yksi…

1. Työttömien aktivoitumista vaaditaan, mutta mitä tapahtuu kun aktivoituu?

Tässä kaikkien aikojen suosituin postaukseni joka levisi viraaliksi. Saku Timonen linkkasi sen blogikirjoituksessaan (kiljuin innostuksesta kun huomasin tämän, koska Timonen on idolini yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa kirjoituksillaan), ja tämän postaukseni kautta sain myös monta haastattelupyyntöä.

Postauksessa kerroin yksityiskohtaisesti, miten penkin alle yrittäjyyskokeilu työttömänä meni.

Postauksen on lukenut noin 28 000 ihmistä, mikä on ihan käsittämätön määrä!

Saan vihdoin puhelun työntekijältä, joka on käsitellyt pyyntöni. Hän on tehnyt päätöksen, mututuntumalla. Hän on katsonut netistä googlaamalla, että olen aloittanut blogin kirjoittamisen elokuussa 2017, ja silloin ei voi kuulemma väittää että tämä on uusi yritys. Hän kautta rantain vihjaa, että rehellisyys maan perii, ja että enkös olekin koko ajan myynyt näitä koruja? Ja että sanopas nyt ihan rehellisesti, milloin olet nämä blogihommat aloittanut? Olen aivan suu auki, ja sanon että kuule ihan rehellisesti, olen aloittanut blogin kirjoittamisen vuosi sitten, enkä ole siitä enkä koruista tai mistään käsitöistä tienannut senttiäkään rahaa.

Hän sanoo, ettei toki väitä että valehtelisin, mutta kyllähän kaikki tulot pitää veroihin ilmoittaa. Ja että jos ei niin tee, niin silloin ne tulee sitten kyllä maksettavaksi jossain vaiheessa. Kohtelu mitä puhelun aikana sain oli todella alentavaa ja nöyryyttävää, ja ilmeisesti he tekevät mutu-tuntumalla näitä päätöksiä, kysymättä mitään itse henkilöltä jota asia koskee. Jos hän olisi suoraan vaan soittanut minulle ja kysellyt, olisimme varmasti saaneet asian heti käsiteltyä. Saako TE-toimiston työntekijä päättää minun asioistani, perustuen siihen että on googlannut minut? Eikö tiedon pitäisi perustua puhtaasti selvityspyyntööni eikä hänen salapoliisityöhönsä?”


Muistatko näitä postauksia? Mikä on mielestäsi mieleenpainuvin minun kirjoituksistani, tai postaus mikä on koskettanut? Ärsyttänyt? Sana on vapaa! —>


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *