365 kehotarinaa – haluatko mukaan kertomaan omasi?

Olen innoissani, sillä olemme aloittaneet tämän vuoden alussa kehotarina-projektin 365 kehopositiivisen facebook-sivulla. Julkaisemme vuoden 2019 jokaiselle päivälle yhden kehotarinan.

Haemme jatkuvasti lisää ihmisiä kertomaan tarinoitaan! Haemme juuri sinua, ihan sama minkä näköinen olet, mitä painat tai minkä väriset silmät sinulla on. Haemme mielellämme marginaalisia kehoja, mutta kaikki ihmiset ovat tervetulleita kertomaan omaa kehotarinaansa. Se voi kertoa kehosi epävarmoista kohdista, kamppailustasi epävarmuuksien kanssa, mutta yhtä hyvin voit kertoa jostain kohdasta kehossasi, josta olet ylpeä.

Itsekin osallistuin kehotarinaan:

”Olin yläasteella kun kasvoihin ja selkääni alkoi ilmestyä näppyjä. Näpyt muuttuivat pikkuhiljaa kipeiksi, isoiksi finneiksi.

Vihasin naamaani koko yläasteen ajan. Minulla oli lisäksi vielä silmälasit, jotka lisäsivät ”nörttiyttäni”. Olin ihan varma ettei kukaan poika ikinä haluaisi minua, kun olen niin ruma. Minua kiusattiin huonon ihoni ja silmälasieni takia koulussa. 

Lukioon siirtyessäni ihoni parani huomattavasti, mutta arvet jäivät kasvoihin. En edelleenkään pitänyt kasvoistani enkä ihostani koska ihoni oli niin epätasainen ja finnejä tuli ajoittain edelleen paljonkin. Vaihdoin silmälasit piilolinsseihin.

En kulkenut useimmiten ilman meikkiä, etenkään meikkivoidetta ja puuteria. Saatoin mennä kauppaan ilman, mutta muuten oli pakko olla meikkiä, muuten tunsin itseni rumaksi ja koin että ulkopuoliset tuijottaisivat inhottavaa ihoani. 

Nykyään, 36-vuotiaana, kuljen enimmäkseen ilman meikkiä ja olen luopunut piilolinsseistä joita käytin yli 10 vuotta. Nykyään viihdyn enemmän silmälaseilla kuin ilman. Olen oppinut hyväksymään ihoni, arpineen kaikkineen. Se ei silti tarkoita sitä etteikö minullakin ole huonoja päiviä jolloin inhoan naamaan ilmestyneitä finnejä. Mutta pääosin olen tyytyväinen. Nykyään meikkaan, kun siltä tuntuu ja koska nautin siitä, en sen takia että on pakko. 

Olen jopa osallistunut tv- ja lehtihaastatteluihin ilman meikkiä, mikä olisi vielä 5-10 vuotta sitten ollut aivan mahdoton ajatus. Minulle meikkaaminen nykypäivänä on tapa piristää itseäni, tuntea itseäni ulos lähtiessä juhlavaksi ja joissakin tilaisuuksissa kaunis meikki (ja laitetut hiukset) antavat itsevarmuutta.

Mediassa harvemmin näkee huonoa ihoa kenelläkään. Malleilla, näyttelijöillä ja kaikilla muilla tuntuu olevan mukamas täydellinen iho, kun virheet meikataan ja muokataan piiloon. Leffoissakin vain nörteillä ja yhteiskunnan hylkiöillä on pullonpohjasilmälasit ja finnejä.

Nykyään olen ylpeä nörtti jonka ei tarvitse piilotella todellista itseään!”

Näin haet mukaan projektiin:

Haluatko kertoa oman kehotarinasi? Lähetä se kuvan kanssa otsikolla ”Kehotarina” osoitteeseen [email protected] Julkaisemme yhden kehotarinan joka päivä. #365kehoposiitivinen

OHJEET: Tarina voi olla pitkä tai lyhyt. Toivomme, että kertoisit ainakin muutamalla sanalla suhteestasi omaan kehoosi ja miltä siinä oleminen tuntuu. Kuvassa voit olla vaatteet päällä tai ilman. Voit myös keskittyä johonkin kohtaan vartalossasi. Kasvojen ei ole pakko näkyä. Julkaisemme tarinat mieluusti etunimellä, mutta myös nimettöminä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *